otrdiena, 2011. gada 8. marts

Dombrovskis VS Soļanka



Lai arī cik tas smieklīgi nebūtu Dombrovska kunga salīdzinājums ka „Vienotība” nav kā soļanka ir izgāzies. Kāpēc? Ļoti elemetāri, par  gaumi gan nestrīdēsimies, bet visiem ir labi zināms ka soļanka ir unikālā tieši ar savu garšu, kuru veido daudz un dažādas komponetes. Un šis neprātīgais produktu apvienojumus bieži vien ir tieši tas kas ir vajadzīgs smagos un grūtos (lasi paģirainos) vasaras rītos.

Citēju: „"Mēs nebūsim nekāda soļanka. Partijai ir jābūt, un partija arī būs vienota. Bet tas nenozīmē, ka tā būs vienota pēc kaut kāda "Jaunā laika" diktāta," par partijas "Vienotība" ideju "Latvijas Avīzei" izteicies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).”

Lūk , maunprāt Dombrovska kungs vienkārši nekad nav pagaršojis soļanku un nezin cik „Vienota” ir tās garša gala rezultātā neskatoties uz daudz un dažādajiem produktiem.

Un manuprāt tieši uz „soļankas” principu „Vienotībai” būtu jādodas, lai no daudz un dažādiem atšķirīgiem cilvēkiem veidotu lielisku rezultātu.

Lai jums visiem jauka diena un bonusā recepte šim vakaram!

SOĻANKAS RECEPTE
500 grami liellopu gaļas
200 grami cīsiņu
150 grami vistas gaļas bez kauliem
3 vidēja izmēra kartupeļi
Melnās olīvas
2 vidēja lieluma marinēti gurķi
Citrons
2 tomāti
Burkāns
Sīpols
50 grami sviesta
Paprika
Oregano, ķiploks, sāls, pipari, lauru lapas, pētersīļi

Pagatavošana
Liellopu gaļu un vistu liekam atsevišķos katlos un vāram līdz gatavs. Sagriežam cīsiņus smalkos gabaliņos, sagriežam kartupeļus, tomātus, gurķus, papriku, burkānu un sīpolu. Visus dārzeņus, izņemot kartupeļus, cepam pannā kopā ar sviestu un vēlāk pārceļam pannas saturu katlā ar liellopu gaļu.
Kad vistas gaļa ir gatava, arī to nedaudz apcepam pannā ar sviestu un pievienojam liellopu gaļas buljonam. Tālāk pievienojam garšvielas, visu samaisām un pievienojam kartupeļus ar cīsiņiem. Kad kartupeļi ir gatavi, pievienojam pāris olīvas, marinētos gurķus un katrai porcijai pievienojam divas citrona šķēlītes, kas piešķirs zupai nedaudz skābenu garšu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru