ceturtdiena, 2011. gada 3. marts

Apple prezentē jauno iPad 2 Nu tad īsumā, kas tad īsti ir jaunais iPad



Pirms nepilna gada (2010. gada 3. aprīlī) kompānija Apple izlaida planšetdatoru iPad. Nepilna gada laikā tika pārdoti veseli 15 miljoni
Vakar (2010. gada 2.martā) tika prezentēts jaunais Apple iPad2. Tākā daudzi no Jums droši vien nevēlas skatīties visu prezentāciju piedāvāju īso parakstu latviešu valodā.

Īsumā, tas ir uzfrišināts pirmās paaudzes iPad un nenes sevī nekādas patiešām nozīmīgas izmaiņas.
Jaunais iPad 2 ir aprīkots ar 1 GHz divkodolu procesoru, ko Apple nodēvējuši par A5. Apple sakās uzlabojuši arī ierīces grafiskās apakšsistēmas veiktspēju. Tas ir īpaši nozīmīgi viena apstākļa dēļ – iPad 2 ir HDMI izeja (dod laukā 1080p signālu), kas ļauj ierīci pieslēgt pie televizora vai lielāka monitora un tādējādi iegūt lielāku skatāmo laukumu. Aksesuārs maksā 39 $. Šie uzlabojumi gan nav ietekmējuši solīto baterijas darbības laiku un tas ir palicis vecā iPad apmēros – 10 stundas.
Ierīce ir par plānāka (8.8 mm) un vieglāka (601 g) par “veco” iPad. Patiesībā iPad 2 ir plānāks pat par iPhone 4 un jau liekas, ka tas ir patiešām maz.
Jaunais planšetdators ir ticis pie veselām divām kamerām. Ierīces aizmugurē izvietota kamera, kas spēj uzņemt HD (720p) video un iPad 2 priekšpusē izvietota mazāka VGA kamera, kas noderēs FaceTime video zvanu veikšanai starp citu Apple produktu lietotājiem (Macbook, iPhone). Līdzi ar kamerām ir nākusi arī daudziem jau zināmā PhotoBooth programma, kas ļauj veidot jancīgas bildes.

iPad 2 ir ticis arī pie žiroskopa tāpēc ierīce apvienojot arī akselerometra, GPS uztvērēja un digitālā kompasa pūliņus, vienmēr zinās kur atrodas un kā tikusi pagriezta. Tas būs noderīgi navigācijas programmās un spēlēs spēlītēs.

Runājot par programmām, iPad 2 nāks laukā ar jaunāko iOS 4.3 operētājsistēmas versiju. Uzlabojumi pamatā meklējami ātrdarbības departamentā. Krietni uzlabota iebūvētā tīmekļa pārlūka Safari ātradarbība. iPad 2 tagad ir arī nācis klāt iTunes Home Sharing, kas ļauj pa Wi-Fi tikt klāt datora iTunes mūzikai. Uzlabota arī AirPlay un AirPrint funkcionalitāte, kas ļauj ērtā veidā pārsūtīt datus no iPad 2 uz TV vai printeri. Klāt nākusi iespēja iPhone 4 izmantot kā hotspot, lai iegūtu piekļuvi internetam. Tagad uz iPad 2 varēs izmantot arī iMovie un Garageband programmas, abas būs pieejamas no 11. marta un maksās 4.99 dolārus. Šis jauninājums paver milzīgas pielietojuma iespējas mākslinieciskiem cilvēkiem. Nofilmē materiālu un turpat uz vietas izveido filmiņu par pieredzēto. Starp citu, jaunā iOS 4.3 no 11. marta būs pieejama arī vecākām Apple ierīcēm (iPad, iPhone un 3/4 paaudzes iPod Touch).

iPad 2 būs pieejams divos variantos, Wi-Fi un Wi-Fi + 3G gluži tāpat kā “vecais” iPad. Tāpat pieejami vairāki varianti pēc atmiņas apjoma: 16 GB, 32 GB un 64 GB. Tādējādi ikviens varēs piemeklēt savām vajadzībām un rocībai atbilstošāko iPad 2. Cenas tādas pašas kā iPadiem, kad tos pirmoreiz prezentēja.
Piekrītu tam, ka iPad-veidīgās ierīces ir mūsu nākotne un jau pēc dažiem gadiem tās aktīvi nomainīs portatīvos datorus kādus mēs tos pazīstam tagad. Un Apple ir viena no
kompānijām, kas vēstures grāmatā tiks ierakstīta uz mūžiem kā kompānija, kas spējusi nākotnes tehnoloģijas aiznest līdz milzīgam lietotāju pulkam.


un lūk arī pilnā prezentācija

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qQG0XfU-bFs]

1 komentārs:

  1. iPad neko daudz mirstīgo dzīve nemainīs. Ta sir un paliks e-grāmatu lasītājus, bilžu rāmītis, prezentāciju rīks, krāna pagarinātājs, dators ceļojumos, ātrs interneta pārlūks un e-pasta apskatāmais rīks, bet ne rakstāmais.

    Pamēģini uzrakstīt postu WP blogā un izmantoto copy/paste funkciju un sapratīsi cik labs ir dators ar fizisku klavieri un peli vai vismaz trackpadu.

    Tas ka apple māk pārdot savu produkciju tas nu ir skaidrs, bet iPad ir sava niša un viņš nekādi neietekmēs laptopu pārdošanas rādītājus, ja nu vienīgi viņa nepievienos klavieti un peli, kuru varēs noņemt.

    Tip Macbook Air ar noņemamu un līdzi staipāmu ekrānu :D

    AtbildētDzēst